от saandooo-BIG AL » 03 Дек 2014, 10:07
Отдавна ми се върти да си поговориме по тая тема.Сега ми дойде и на мене до главата микроното злато,оказа се голям проблем. Не го искат така а стопено.И почнаха мъките.Слагам го в пеша,зъбоправеща с вакум и точен градус,та слагам в потата 7.4 гр. микрон,слагам и боракс и сода за хляб,набирам 1070гр. Целзий и излиза накрая едно голямо нищо.Вместо топче злато ,стъкловидна маса пълна с златни точици.След доста вариации и проби изчезналото злато набъбна на над 10 гр.Явно ще трябва да уча и тоя занаят.За сега със сигурност научих че не трябва никакъв боракс на микрона .Репата да не се сърди че използвам негов термин,ама нема начин.
копам седнал,що не мога легнал